LOFTUS

SYDNEY, NSW

With a new home but an empty backyard, the clients wanted a place where they could both entertain and relax. With just a plain, grassy base, we had free reign to create a space that felt welcoming and timeless.

APPROACHING THE CHALLENGE

To maintain the balance between entertainment and leisure, we took a ‘best of both worlds’ approach, with a modern classic look that would age well. We used free-flowing curves for a cool but inviting look, challenging ourselves to create deeper levels of detail in a short amount of time.

Loftus

OUR SOLUTION

Loftus_1
Loftus_2
Loftus_3
Loftus_4
Loftus_13
Loftus_9
5
Loftus_7
Loftus_5
Loftus_12
Loftus_8
Loftus_6
2
4
Loftus_11
Loftus_10
Loftus_03

HIGHLIGHTS

FIRE PIT

We created a sunken fire pit as the entertainment area’s centerpiece, with a custom feature screen that continued onto a free-flowing curve around the back of the pit.

CONSISTENT DESIGN

We built a post box using the same travertine tile featured in the backyard. We mirrored the home’s angled roof with that of the post box and completed it with a LED strip light recessed into the natural stone capping.

-

GREENERY

To allow the foliage in the background to stand out, we cut the tops off each timber post at a 22.5 degree angle. This also allows for water to cleanly run off and preserve the timber.

BUILT-IN PLANTERS

For a discreet look, we added built-in custom planters over the post box, which will grow out in time and spill over the feature for a softer and more unique appearance.

Loftus landscape overview
Caringbah South
Residential
Kellyville
Residential
Heathcote
Residential

CONTACT US

Phone  0422 - 931 - 728
Email  coreyfoxlandscaping@gmail.com